Werkervaring

Kroon op je werk

2012-heden  |  Event- en projectmanager

Creatie, projectmanagement- en organisatie van evenementen. Inzetbaar voor het gehele traject van creatie tot aan de productie of voor gedeelten van projecten.

Performance Improvement

2004-2012  |  Account Manager, Managing Director

Het signaleren en opvolgen commerciële kansen, zelfstandig en proactief op zoek gaan naar nieuwe klanten (acquisitie), het onderhouden van klantcontacten (bestaande klanten en prospects), uitbouwen omzet bij bestaande klanten, relatiemarketing/salesacties opzetten en uitvoeren, plannen werkzaamheden en aansturen projectmanager (s) en/of projectteam, ontwikkelen van creatieve concepten en offertes voor events, meetings en (incentive)reizen. Als Managing Director gedurende 3 jaar eindverantwoordelijk voor de gehele commerciële strategie en operatie (coachen en leidinggegeven ca 10 FTE excl. flexibel inzet personeel).

 

De afgelopen jaren middels koude acquisitie diverse projecten binnengehaald, ontwikkeld en geheel of gedeeltelijk georganiseerd voor o.a. Nutricia, De Lage Landen, Total, T-mobile, Mediq, Sharp, Astellas, Arcadis, Delta Lloyd, Toyota, Telfort en Xerox.

Frantour

2003-2004  | Productmanager

Eindverantwoordelijk voor productsamenstelling, prijsstelling, kwaliteit en commerciële sturing van de brochure Charme de France. Het maken van prijsvergelijkingen en concurrentieanalyses, inkoop van bestaande en nieuwe accommodaties en eindverantwoordelijk voor jaarlijkse gidsproductie (layout en beeldmateriaal).

Opleiding

NHTV te Breda

1996-1998  |  Manager recreatieonderneming

Vakkenpakket: Duits, Planologie, Wet, Financieel Management, Marketing, Algemeen Management, Recht en Communicatie. Diploma behaald in 1998.

Christelijk Lyceum te Veenendaal

1988-1994  |  Gymnasium

Vakkenpakket: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Wiskunde A, Aardrijkskunde en Economie II. Diploma behaald in 1994.

Talen

Hobby's

Wielrennen

Ik ben pas op mijn veertigste met wielrennen begonnen en ik ben inmiddels gek op de sport. Met 12 vrouwen heb ik de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor ALS. Wielrennen in de bergen is fantastisch!

Koken

Door mijn drukke schema, kan ik niet altijd de tijd nemen om uitgebreid te koken. Maar in de weekenden vind ik het heerlijk om nieuwe dingen uit te proberen uit de Mediterraanse keuken. Ik ben een francofiel, dus er hoort dan uiteraard een Franse rode wijn bij. Heerlijk!

Reizen

Ik houd van reizen, omdat ik zeer geïntresseerd ben in andere culturen en talen. Italië en Frankrijk vind ik één van de mooiste landen van Europa. Wat nog op mijn wensenlijstje staat? Zoveel, maar naar Australië en Bali ben ik wel erg nieuwsgierig.

Tennis

Tennis doe ik al jaren. Ik speel voornamelijk dubbelspel. Wat ik leuk vind aan de sport, is dat het een teamsport is. En in de buitenlucht sporten, vind ik heel fijn.

Wil je meer weten over Petra en haar diensten?

Petra Kroon

Parklaan 100

3765 GC Soest

06 338 14 840

petra@kroonopjewerk.nl

Petra

Kroon

Profiel

Daadkrachtige, creatieve persoonlijkheid met een resultaatgerichte aanpak, proactieve werkhouding en een groot inlevingsvermogen. Mijn operationele, commerciële en leidinggevende kennis en ervaring stellen mij in staat voor zowel in- als externe doelgroepen een Kroon op je werk te realiseren.